ПРИЈЕДОР, 05. новембра – Актив жена ДЕМОС-а, регије Приједор, организовао је акцију подјеле школског прибора и материјала дјеци града Приједора.

У Активу кажу да су овом акцијом, између осталог, жељели да укажу на важност образовања и културе, као носилаца државе и државотворности.

„Имамо срећу да као народ имамо и свој језик и своје писмо и треба да га заштитимо и очувамо. овом скомном акцијом, ми жене ДЕМОС-а показујемо да смо социјално и друштвено одговорни, да желимо подржати наталитетну политику и оно што је најважније сачувати и обновити наш национални корпус“, рекла је предсједник Актива жена ДЕМОС-а регије Приједор и кандидат ове лосте за Скупштину града Александра Чанић.

Она је додала да ће, ако буде изабрана за одборника у Скупштини града Приједора борити да сва дјеца која иду у основну школу имају бесплатне уџбенике и школски прибор.

„Сматрам да град Приједор то може финансијски подржати и да те паре постоје у буџету града, јер то нису велика средства“, рекла је Чанићева.

Истовремено, носилац листе кандидата за одборнике коалиције ДЕМОС-НДП у Скупштини града Приједора Томислав Прпош изјавио је јуче на конференцији за новинаре да постојећа власт у Приједору не нуди битан заокрет у политици, нити промјену концепта дјеловања, а самим тим ни бржи излаз из тешке и сложене ситуације у којој се град налази.

“Посебно се не види бржи привредни развој, који је питање свих питања. Наше дјеловање ће бити у том правцу и зато ми из ДЕМОС-а позивамо гласаче да дају свој глас за промјене, а ДЕМОС је нова политичка партија које жели брже и ефикасније промјене у Приједору. Очекујемо добар изборни резултат. Убијеђени смо да смо ми нови политички субјект у новом сазиву Скупштине града Приједора”, рекао је Прпош на конференцији за новинаре у Приједору.

Kандидат коалиције ДЕМОС-НДП за одборника у Скупштини града Приједора Александра Чанић најавила је да ће се залагати за оснаживање малих и средњих предузећа, помоћ малим привредницима кроз ослобађање од разних градских намета, бесплатне уџбенике за све основце, те за ослобађање од партиципације за сву школску дјецу и за мајке и уже чланове породице када је ријеч о трошковима лежања у болници пратње малољетном лицу.

“Све ово може дати боље резултате, па ће одлазак младих из града да спласне и временом да престане. У култури, залагаћу се за очување традиције и поштовање језика и писма, уз дужно уважавње свих осталих народа”, рекла је Чанићева.