БИЈЕЉИНА, 23. марта – Демократски савез – ДЕМОС настоји бити конструктивни фактор и дати допринос раду Скупштине, али ситуација је врло тешка и неизвјесна, изјавио је Чедомир Стојановић, шеф Kлуба одборника ДЕМОС-а коментаришући актуелну ситуацију у градском парламенту у Бијељини.

Према Стојановићевим ријечима, не постоји компромис од стране градоначелника и  више пута су наишли на његов крут став.

“Настојим бити објективан, ту је вјероватно и фактор младости, градоначелник је млад и неискусан, вјероватно ту постоји и страх, с друге стране, можда су неки наши потези код њега стварали сумњу. Све то довело је до овог гдје смо данас. Четири мјесеца од избора у Бијељини, сви смо на полазним позицијама – с једне стране је скупштинска већина са 23 одборника, с друге градоначелник и осам одборника”, рекао је Стојановић гостујући у емисији “Панорама” Љиљане Алексић.

Kако истиче Стојановић, одборници ДЕМОС-а настоје бити конструктивни и дати допринос раду Скупштине, али је то, у новонасталим условима, тежак задатак.

На питање да ли ће, након истека законског рока, скупштинска већина без градоначелника предложити буџет, Стојановић одговара:

“Вјероватно ће то тако и бити, али ја се још увијек надам у добру вољи и разум градоначелника да ћемо ипак на сљедећој скупштини усвојити буџет и да ће се око тога усагласити. То је први корак ка компромису. Мислим да морамо бити флексибилнији, пред нама су изазовна времена. ДЕМОС је увијек настојао бити дио рјешења, а не дио проблема”, истакао је Стојановић.