БАЊА ЛУKА, 15. фебруара – Увјерен сам да ће Србија бити предводник цијелог западног Балкана у свим областима и достигнућима савременог доба, поручио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у честитки највишим званичницима и грађанима Србије поводом Дана државности.

“Руководство и грађани Републике Српске радују се сваком успјеху Србије, као покретрачу укупног развоја региона и гаранту стабилности ових простора. Наша обавеза је да и даље његујемо чврсте братске и пријатељске везе између Србије и Републике Српске, посебно у областима образовања, културе и економије, а у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама”, стоји у честитки предсједника Чубриловића.

Честитајући Дан државности, Чубриловић је изразио посебну захвалност за све оно што је Република Србија учинила и уложила у развојне пројекте у Републици Српској, као и помоћ коју је пружила Србима повратницима у Федерацији Босне и Херцеговине.

“Уз увјерење да ће Србија наставити са убрзаним развијем и прогресом, још једном Вам упућујем искрене честитке поводом Дана државности, а грађанима Србије желим напредак и свако благостање”, пише у честитки предсједника Народне скупштине Републике Српске.