Честитка предсједника Чубриловића поводом Дана Републике: Јединствено и одлучно морамо наставити да јачамо Републику Српску

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима Републике Српске 9. јануар, Дан Републике, са жељом да Република Српске остане мирна, стабилна и просперитетна.

„У име Народне скупштине и у своје име, честитам вам Дан Републике. Наша Република Српска, на радост свих нас, данас слави 28. рођендан. Република Српска је гарант слободе и постојања српског народа у БиХ и зато сви заједно, јединствено и одлучно, морамо наставити да развијамо и јачамо Републику и боримо се, упркос свим изазовима и проблемима, за очување њене уставне позиције“, поручио је предсједник Чубриловић.

Он је истакао да је прослава Дана Републике најважнија манифестација слободарског и поносног духа српског народа који се у најтежем, ратном периоду изборио за слободу и равноправност.

„Славећи дан настанка наше Републике с поносом се сјећамо и одајемо највеће признање нашим најхрабријим јунацима који су животе дали за Републику Српску и нашу слободу. Њима дугујемо вјечну славу и захвалност. Посебну захвалност одајемо и бројним ратним војним инвалидима. Српски народ дао је велику жртву у борби за слободу и данас, 28 година послије, морамо остати одлучни и посвећени јачању Републике Српске“, навео је предсједник Чубриловић.

Предсједник Чубриловић је подсјетио на историјску улогу и одлуке Народне скупштине пресудне за настанак Републике Српске.

„Посланици Скупштине српског народа у БиХ су тог 9. јануара 1992. године имали државничку визију и донијели историјску одлуку – прогласили су Републику српског народа у БиХ. Сада видимо колико је то била значајна и мудра одлука у одбрани интереса и слободе српског народа на овим просторима. Оно што нам је потребно данас јесте одлучност и визија за очување и изградњу још боље, савременије и јаче Републике Српске“, истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да ће Народна скупштина, као највиша законодавна институција и темељ Републике, остати чврсто опредијељена даљем развоју и изградњи савремене, демократске Републике Српске.

“Упркос проблемима, политичким подјелама и неслагањима, неопходно је да нам Република Српска увијек буде најважнији политички циљ. Честитам вам рођендан Републике и желим да сваки наредни Република Српска дочека још боља, економски јача и просперитетнија“, поручио је Чубриловић.