БАЊА ЛУKА, 28. јуна – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је у честитки поводом Видовдана да је овај празник један од најважнијих датума који је обиљежио српску историју кроз вијекове.

“На овај дан Република Српска одаје почаст својој војсци која је у одбрамбено-отаџбинском рату ударила темеље њеног стварања и сачувала српски народ на овим просторима од потпуног страдања и прогона”, навео је Чубриловић.

Он је истакао да је у тој борби живот положио велики број најбољих синова, те да су њихова жртва и сјећање на њих трајна обавеза и завјет будућим генерацијама да чувају и граде Републику Српску.

“Нека нам сваки Видовдан у будућности, као и кроз историју, буде завјет саборности, херојства и одлучности да останемо и опстанемо на часном путу наших предака који су слободарски пут српског народа давно исцртали као суштину нашег постојања и трајања”, поручио је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је честитао крсну славу Видовдан команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и свим војницима овог пука.