БАЊА ЛУКА, 26. мај – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је Влада Српске показала снагу и храброст да у тешком времену, које диктира пандемија вируса корона, уђе у процес повећања плата свим радницима у Републици Српској.

Чубриловић каже да о квалитету предложених рјешења говори податак да их је парламент усвојио једногласно, односно да нико ни од опозиције није гласао против или био суздржан.

“Ријетко се дешава, не само у овом, него и у свим осталим парламентима, да се једногласно донесе једна таква одлука, што значи да је посао добро урађен”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Kоментаришући јучерашњу посебну сједницу Народна скупштине, на којој је усвојен сет закона за повећање плата, Чубриловић је истакао да је показан висок степен јединства.

“Без обзира на критике које могу да се чују од појединих опозиционих странака, на самој сједници показан је висок степен јединства и сви посланици, који су учествовали у гласању, дали су свој глас за овај потез Владе Републике Српске”, нагласио је Чубриловић.

Он је изразио наду да ће у будућем периоду бити још више оваквих потеза и одлука које омогућавају боље услове за живот грађана Републике Српске.