ФОЧА, 21. мај – Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је данас у Фочи да странка очекује да на општим изборима наредне године може остварити још бољи резултат него што је то било на посљедњим локалним изборима.

Чубриловић је након састанка Предсједништва Главног одбора Демоса у Фочи изјавио да је на сједници, између осталог, сагледано тренутно стање странке на терену са планом дјеловања у наредном периоду с циљем јачања страначких капацитета, те да су своје виђење изнијели и сви предсједници регионалних одбора.

Он је најавио да ће, након попуштања мјера заштите од вируса корона, у Демосу наставити да одржавају састанке општинских одбора и Предсједништава бар једном мјесечно да би што спремније дочекали опште изборе наредне године.

“Надамо се да ћемо сачувати овај ентузијазам. Људи који воде регионалне и општинске одборе спремни су да се заложе без било каквог условаљавања да остваримо што бољи резултат“, навео је Чубриловић.

Он је рекао да је рано да се говори о очекивањима колико би мандата у Народној скупштини Републике Српске странка могла освојити.

“Не бисмо се изјашњавали, сувише је рано, али вјерујемо у наш успјех. Kада бисмо поновили резултат са локалних избора имали бисмо шест мандата, али сигурни смо да можемо урадити више”, каже Чубриловић.

Предсједник Чубриловић изјавио је и да странка нема проблема ни са једним коалиционим партнером, те да се сва питања о функционисању коалиције у Републици Српској рјешавају на нивоу коалиције.

Чубриловић је истакао да Демос није у потпуности задовољан што није добио проценат учешћа у власти који га следује, али да функционисање коалиције нису само кадровска рјешења.

“Kоалиција има, прије свега, основне поставке и циљеве, а то је функционисање Републике Српске, бољи живот грађана, однос према грађанима и друго. То је оно што би требало да чини окосницу наше коалиције“, рекао је Чубриловић новинарима у Фочи.

Чубриловић је навео да Демос преговара са СНСД-ом, исказује своје задовољство или нездовољство, те на тај начин функционише унутар коалиције.

Споменко Стојановић, предсједник Регионалног одбора за Источну и Стару Херцеговину, односно Изборну јединицу девет рекао је да су на данашњем састанку донесени закључци с циљем повећања чланства и остваривања што бољег резултата на изборима.

Он је навео да партија има добре односе са коалиционим партнерима.

“Ми се у односе других коалиционих партнера не мијешамо. Ми смо принципијелни, када нешто договоримо и потпишемо то остаје тако до краја”, поручио је Стојановић.