БАЊАЛУKА, 19. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је Срни да у име Народне скупштине подржава мјере Владе и других органи и институција Републике Српске, које се спроводе с циљем сузбијања епидемије корона вируса.

“Желим посебно да истакнем одговорност и професионалан приступ свих запослених у здравственим институцијама, полицији Републике Српске, служби цивилне заштите и органима локалне самоуправе, а нарочито у градовима и општинама у којима се налазе пацијенти заражени корона вирусом”, изјавио је предсједник парламента Српске.

Чубриловић је нагласио да је у насталој ванредној ситуацији веома важна чињеница да грађани Републике Српске показају висок степен свијести и одговорности чиме се значајно доприноси да се, у великој мјери, контролише ширење и сузбијање корона вируса.

“С обзиром на то да се у наредним данима очекује појава нових заражених лица, која се тренутно налазе у изолацији, молим грађане да и даље буду дисциплиновани и да учине додатне напоре како би смањили све контакте који нису нужни”, указао је Чубриловић.

Он је истакао да је посебно важно да се од инфицирања корона вирусом сачувају старије и здравствено осјетљивије особе, чији живот може бити угрожен, те апеловао да се сви заједном уздржимо од непотребних физичких контаката.

“Молим све грађане да се придржавају упутстава и савјета које дају здравстевне установе и остале институције, како бисмо спријечили даље ширење пандемијског вируса. Такође, молим све народне посланике, посебно оне који се налази у привременој изолацији, да поштују препоручене мјере и да, тек након нормализације здравственог стања и побољшања укупне ситуације, наставе са својим редовним посланичким активностима”, нагласио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.