БАЊА ЛУКА, 04. јула – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић потврдио је данас Срни да је странка ЦИK-у БиХ пријавила самосталне одборничке листе за 57 локалних заједница у Републици Српској и кандидате за начелника у осам општина.

“Успјешно смо завршили неопходне припреме и за кратко вријеме прикупили око 12 хиљада потписа подршке учешћу ДЕМОС-а на локалним изборима”, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да очекује да ДЕМОС освоји од 70 до 80 одборничких мјеста у локалним скупштинама и да у три-четири општине побиједе кандидати те странке за начелнике.

“Наш заједнички кандидат за градоначелника Бањалуке је Игор Радојичић, који је оправдао указано повјерење и показао да веома успјешно води Град. Увјерени смо да ће Радојичић и наредне четири године бити на челу града и да ћемо заједно чинити будућу скупштинску већину”, нагласио је Чубриловић.

Он је напоменуо да ће ДЕМОС у оним општинама у којима нема свог кандидата за начелника, подржати кандидата којег предложи СНСД, док ће у неким општинама ДЕМОС и СНСД имати заједничке кандидате.

“Такође, очекујемо да побиједе и кандидати наших коалиционих партнера за градоначелнике у другим општинама и градовима Републике Српске, у којима имају подршку ДЕМОС-а”, нагласио је лидер ДЕМОС-а.

Он је потврдио да ће партија подржати и заједничког кандидата странака из Републике Српске за начелника Сребренице.

“Нама у ДЕМОС-у највише одговара да избори буду одржани у октобру, како је и одређено законом”, истакао је Чубриловић.