ПАЛЕ, 04. новембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је вечерас на Палама да је ДЕМОС задовољан резултатима на протеклим Општим изборима у БиХ и истакао да је ДЕМОС парламентарна политичка партија и на нивоу Републике Српске и за ниво парламента БиХ.

Чубриловић је рекао да је ДЕМОС за ниво Републике Српске освојио пет посланичких мандата и један мандат за ниво Парламентарне скупштине БиХ.

“То даје реалне основе да будемо уважен партнер у формирању будуће власти”, рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Предсједништва ДЕМОС-а.

Наводећи да су на данашњој сједници дјелимично анализирани резултати протеклих избора, Чубриловић је рекао да ДЕМОС нема разлога за незадовољство с обзиром на то да је ово прво учешће те странке на парламентарним изборима, а побиједили су и кандидати за појединачне функције које је подржавао ДЕМОС.

Чубриловић је рекао да су на сједници донијели и одлуку о учешћу у преговорима за формирање будуће законодавне и извршне власти са коалиционим партнерима и онима које је ДЕМОС подржао за појединачне функције, као и онима за које се опредијели највећи коалициони партнер СНСД.

“У функцији смо припрема за унутарстраначке изборе који нам слиједе наредних мјесеци. Извришићемо припрему и донијети одговарајуће одлуке”, истакао је Чубриловић.

Новоозабрани посланик ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Ацо Станишић рекао је да ће се у будућем посланичком раду фокусирати на све што је ДЕМОС обећао у предизборној кампањи, а то је да Сарајевско-романијска регија добије више пажње републичких институција.

Он је нагласио да је потребно више улагања у инфраструктуру, у људске кадрове.

Станишић је рекао да је ДЕМОС остварио очекивани добар резултат, нагласивши да су бирачи препознали рад на терену и синергију са људима.