БАЊАЛУКА, 29. ЈУНА  – ДЕМОС ће на локалне изборе изаћи у 59 локалних заједница и имаће два кандидата за начелнике, изјавио је предсједник странке Недељко Чубриловић.


Чубриловић је навео да је ријеч о кандидатима за општине Пале и Дринић, као и да постоји могућност да у наредних седам дана буде предложен и трећи кандидат.

Он сматра да су листе посложене према политичком интересу странке, те додао да ће се послије правити коалиције.

Чубриловић је послије сједнице Главног одбора странке у Бањалуци рекао да ДЕМОС у овој фази може бити задовољан са постигнутим и до сада урађеним.

“Захвалан сам људима који су учествовали у овом изборном процесу без обзира на све проблеме које су имали, прије свега мислим на одређене притиске других политичких странака, појединаца са терена, рекао је Чубриловић новинарима.

Он је додао да је ДЕМОС остао досљедан политици компромиса и вођења бриге о свакој локалној заједници и њеним грађанима.

Чубриловић је рекао како вјерује да ће ДЕМОС имплементирајући политички програм успјети да се приближи гласачима у великом проценту и имати значајно учешће у већини локалних заједница.

“Мислим да ћемо постићи резултат који ће бити релевантан у свакој политичкој комбинацији послије ових избора и да ћемо, сигуран сам, бити велики ослонац коалиционим партнерима тамо гдје се за њих опредијелимо”, закључио је Чубриловић.