БИЈЕЉИНА, 11. септембра – ДЕМОС очекује да ће на општим изборима нареде године освојити најмање шест мандата у Народној скупштини Републике Српске и један мандат у Представничком дому парламента БиХ, речено је након данашње сједнице Предсједништва странке и састанка руководства ДЕМОС-а са предсједницима општинских и градских одбора из Републике Српске.

Предсједник ДЕМОС Недељко Чубриловић рекао је да ће ДЕМОС у свом политичком дјеловању промовисати коректност, те тражити компромис и разумијевање о сваком питању, поготово када је ријеч о српском народу и његовом битисању у БиХ.

“Ми се боримо бескомпромисно за Републику Српску и та бескомпромисност и борба за Српску биће предмет интересовања вјерујем свих странака које имају сједиште у Српској”, рекао је Чубриловић новинарима у Дворовима код Бијељини након сједнице Предсједништва ДЕМОС-а на којој је било ријечи о припремама за наредне изборе.

Он је истакао да ДЕМОС тражи подршку својих бирача, људи који реално гледају на постојеће проблеме и не заташкавају их, већ су спремни да их рјешавају, поручујући да ова странка не намјерава да се бави политикантством.

“ДЕМОС у локалним срединама има препознатљиве људе, веома успјешне и угледне. С обзиром на стање на политичкој сцени и турбулентности које постоје, ДЕМОС остаје привржен ставовима и закључцима које доноси Народна скупштине Републике Српске. Нема мјеста колебању и не желимо да учествујемо у нечему што би сутра значило мање надлежности Републике Српске”, поручио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, на данашњим састанцима људи су показали да су остали на тим принципима и идејама, да су спремни да раде, а њихово присуство у великом броју говори о озбиљности којом приступају када је ријеч о овој политичкој опцији.

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић новинарима је рекла да су данашњи састанци били конструктивни и да је анализирана укупна ситуација у друштву, као и у странци.

“Kонстатовали смо да је и економска и политичка ситуација компликована и сложена, али исто тако и да ће сви наши кадрови, зависно од позиција и могућности, као и до сада давати допринос побољшању ситуације у свим областима друштва”, навела је Стевановићева.

Она је оцијенила да је ситуација у ДЕМОС-у добра, имајући у виду чињеницу да је странка за непуне три године изградила солидну страначку инфраструктуру и висок степен јединства.

“ДЕМОС је препознатљив по људима, по функционерима који су у сталном контакту са грађанима, који се исто понашају и када је изборна година и када није”, рекла Стевановићева.

Она је навела да ће ДЕМОС изборну кампању водити без нападања политичких противника.

“Говорићемо о нама и ономе што смо урадили, а на грађанима је да одлуче ко ради, а ко се бави политикантством”, рекла је Стевановићева.