ГРАДИШКА, 1. ФЕБРУАРА  – Предсједник Демократског савеза /Демос/ Недељко Чубриловић поручио је данас на отварању канцеларије ове странке у Градишци да ће реална политичка снага ове странке бити показана на локалним изборима наредне године.


Чубриловић је, након разгова са члановима Иницијативног одбора Демоса у Градишци изразио задовољство што се широм Републике Српске приводи крају процес формирања страначких органа на локалном нивоу, те најавио да ће 8. фебруара бити одржана оснивачка скупштина на којој ће бити изабрано руководство градишког општинског, односно убрзо градског одбора странке.

Он је нагласио да Демос у наредном периоду очекује добру сарадњу са коалиционим партнерима и на локалном нивоу, као и на републичком.

“Почињемо као нова странка на политичком небу Српске, али само по називу. Наше идеје су исте јер нисмо промијенили ставове од 2000. године. Настављамо на тим принципима. Залажемо се за дејтонску БиХ и Републику Српску са њеним уставним надлежностима, пут ка ЕУ и развој реалног сектора у привреди”, рекао је Чубриловић.

Предсједник Иницијативног одбора Демоса за Изборну јединицу два Владимир Јанковић рекао је да ће 8. фебруара бити изабрана предсједник општинског одбора и остатак руководства, а да је у наредне три седмице планирано да буду одржане оснивачке скупштине ове странке у Српцу, Прњавору и Лакташима.