ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. октобра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да су европски амбасадори на данашњем састанку са представницима Српске изразили разумијевање.

“Не може се говорити о некој толеранцији, али је сигурно да постоји разумијевање“, рекао је Чубриловић у изјави за Срну.

Он је истакао да су представници Републике Српске на састанку указали да нико у Српској не ради на издвајању или промјени граница.

“Указали смо на чињеницу да такозвана међународна заједница на БиХ гледа као на експеримент и да је било довољно времена да би се престало са експериментисањем народима, државном заједницом, ентитетима”, додао је Чубриловић.

Он је истакао да би требало више да се уважава чињеница шта је све прошао овај народ и да сви треба да раде на томе да се тензије смање.

“Република Српска треба да зашити свој интерес јер свака интервенција или високог представника или Суда БиХ ставља Српску у неповољан положај. Мислим да је томе дошао крај и да се ово не може схватити као нечији хир, него заиста као потреба да се престане са тим”, поручио је Чубриловић.