БАЊАЛУКА, 7. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да су завршили политичко организовање након што је данас у Бањалуци изабрана Организација младих ове странке, те поручио да млади људи треба да одлучују о свим битним питањима.

Чубриловић је након Оснивачке скупштине организације младих ДЕМОС-а рекао да су изабрани млади људи који су се доказали на својим радним мјестима, а сада очекују и политичку афирмацију.

“Млади људи треба да одлучују о свим битним питањима, поготово кад је ријеч о будућности овог простора, његовом развоју и отварању нових радних мјеста”, изјавио је Чубриловић новинарима.

Он је изразио увјерење да ће руководство ДЕМОС-а дати пуну подршку младим људима да би на локалним изборима наредне године преузели важне улоге у својим локалним заједницама.

Онда слиједи, додао је Чубриловић, подршка за њихов развој и на нивоу Републике Српске и БиХ.

Новоизабрани предсједник Организације младих ДЕМОС-а Републике Српске Никола Ћопић сматра да ће са квалитетним тимом, који сада има, успијети да се одупре свим изазовима и спремно дочека локалне изборе као свој први тест.

“У наредном периоду извршиће се формирање страначких органа Организације младих, а затим ће бити усвојена политичка платформа и акциони план које ће слиједити ова организација”, додао је Ћопић.