БАЊА ЛУКА, 27. маја – Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оценио је да је председник СНСД Милорад Додик мета запаљивих изјава Бакира Изетбеговића откако лидер СДА више није одлучујући политички фактор ни унутар бошњачког тела.

Чубриловић је данас у Бањалуци навео да Изетбеговић ништа друго не ради, осим што даје запаљиве политичке изјаве.

– Њима не треба давати посебну пажњу, али их не треба потпуно занемарити. Мислим да је то обраћање његовом бирачком телу и то не може имати ефекте на Српску – рекао је Чубриловић, коментаришући последње запаљиве изјаве Изетбеговића, који је рекао, између осталог, да се Додик од “социјалдемократе претворио у агресивног националисту и већ деценију опструише витално важне процесе у земљи”.

Он је нагласио да су потпуно бесмислена нова запошљавања у БиХ институцијама и администрацији у време када са позиција, након избора, треба да одступи већина фукционера или министара.

– Они треба да препусте своја места људима који су победили на изборима. Остављање вишка радника је само стварање траума за одређени број људи који би могли да се изложе ризику да за 15 дана или месец остану без радног места – рекао је Чубриловић.