БИЈЕЉИНА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је циљ измјена скупштинског Пословника постизање ефикаснијег рада Народне скупштине са мање изгубљеног времена и више конкретних ствари.

– Према угледу на друге парламенте, гдје је веома рестриктивно кориштење времена народног посланика у самом пленуму, и наши посланици имају могућност да раде и више доприносе кроз одређене одборе Народне скупштине и на други начин, кроз стручна тијела, него у самом пленуму – рекао је Чубриловић новинарима током посјете Бијељини.

Он је навео да је у септембру прошле године покренут процес измјене Пословника Народне скупштине на начин да су позвани сви клубови посланика да дају своје приједлоге и додао да је тај процес у току.

– Ми смо прошле године имали око 65 радних дана у Народној скупштини, што је далеко највише у нашем региону – рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, сваки дан скупштинског засједања кошта од 23.000 до 25.000 марака.

– Треба да водимо рачуна о ефикасности рада, што мање коштања и што више доброг рада и квалитета – оцијенио је Чубриловић.