БАЊА ЛУКА, 23. ЈАНУАР – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је данас, у разговору са замјеником високог представника у БиХ Маријаном Берец, да сви органи власти и институција Српске несметано функционишу у складу са Уставом и законом.

Чубриловић је нагласио да је Народна скупштина Републике Српске и прошле године била најефикаснији парламент у БиХ, саопштено је из Народне скупштине.

Он је изразио увјерење да ће Програм рада Народне скупштине Српске за текућу годину бити донесен на вријеме и прилагођен обавезама које ће народни посланици имати за вријеме процеса одржавања локалних избора.

Чубриловић је додао да је у току израда текста измјена Пословника о раду, по узору на пословнике парламената земаља у окружењу с циљем ефикаснијег рада Народне скупштине Српске.

Чубриловић и Берецова, који су разговарали о актуелним политичким питањима у Републици Српској и БиХ, посебно о раду парламената у БиХ, сагласили су се да формирање Савјета министара и почетак активног рад Парламентарне скупштине БиХ представља значајан демократски искорак у испуњавању обавеза у оквиру европских интеграција.