БАЊА ЛУКА, 29. август – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић нада се да ће полиција и Влада Српске изнаћи адекватна рјешења за проблем миграната и да се тај проблем, какав је у Унско-санском кантону, неће прелити на простор Српске.

“Боље би било да је БиХ то рјешавала на вријеме, заједничким капацитетима, него ово сад што имамо, јер ништа нам добро неће донијети то што пребацујемо проблем једни на друге и са једне на другу институцију”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић каже да не треба измишљати топлу воду и да се требало само угледати на неке земље које су то ефикасно ријешавале, као на примјер Мађарска, која је као чланица ЕУ, и уз противљење ЕУ, то ријешила на радикалан начин уз подршку својих грађана и потпуно одобравање потеза које је предсједник Виктор Орбан предузимао.

Он је додао да се овдје тај проблем, на неки начин, заташкавао, говорило се да је то можда дио једне боље туристичке понуде, што је како је рекао, свакако смијешно.

“Проблем мигрантске кризе ће се најдиректније одразити на грађане БиХ односно Републике Српске и наш став је да мигранти не могу да граде објекте, ни привремене, ни било ког карактера на простору Српске, а да ће им се пружити она људска подршка коју је неопходно пружити у таквим условима свима онима који имају потребу за њом”, рекао је Чубриловић.