БАЊА ЛУКА, 14. септембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је данас након потписивања коалиционог Споразума о заједничком дјеловању на општим изборима ове године да су овим споразумом странке верификовале досадашњу сарадњу.

“Потписом смо дали сагласност и нашим локалним и општинским одборима да ћемо подржати кандидате за појединачне функције”, рекао је Чубриловић након потписивања споразума у Бањалуци.

Чубриловић је, такође, додао да ова коалиција има снагу да води Републику Српску.

Он је поручио да кандидати за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик и Жељка Цвијановић нису само кандидати СНСД-а, већ коалиције која има капацитет да оствари бољи изборни резултат него претходна два изборна процеса.

“ДЕМОС ће сигурно бити коректан партнер, одрадиће кампању у корист својих кандидата за посланичке мандате и заједничких кандидата за појединачне функције”, рекао је Чубриловић након потписивања коалиционог споразума.

Коалициони споразум у Бањалуци потписали су лидери СНСД Милорад Додик, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, НДП-а Драган Чавић, НПС-а Дарко Бањац и Уједињене Српске Ненад Стевандић.