ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 18. октобра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да ће ДЕМОС забиљежити добре резултате на локалним изборима, да ће његови кандидати, али и они које подржава бити изабрани, те да ће се остварити резултат који ће задовољити потребе и странке и коалиције.

Чубриловић очекује да на локалним изборима буду изабрани кандидати СНСД-а за начелнике у шест општина града Источно Сарајево, као и кандидат за градоначелника које ова странка подржава.

“Очекујем да у свакој локалној заједници у Сарајевско-романијској регији одборници ове странке буду дио скупштинске већине”, рекао је Чубриловић прије састанка са кандидатима ДЕМОС-а за одборнике у скупштинама општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Он је додао да је стање у Сарајевско-романиској регији веома добро, да су припремљене веома квалитетне листе, а људи одлучни да истрају и енергију искористе да се представе у предизборној кампањи, свако у својој средини.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Ацо Станишић нада се да ће странка на локалним изборима у општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново остварити боље резултате него што то појединци очекују.

“Сигуран сам да ћемо након ових избора бити дио власти у свим овим општинама, као и у Скупштини града Источно Сарајево”, рекао је Станишић, те додао да је неспорно да се предсједник ДЕМОС-а увјерио да је ситуација у локалним заједницама које је обишао боља него што се претпостављало.

Носилац листе ДЕМОС-а за Скупштину општине Источно Ново Сарајево Александар Kостовић рекао је да ова странка излази са пуном листом од 24 кандидата, те да очекује добар резултат на локалним изборима.

“Надамо се да ћемо бити једно од највећих изненађења ових локалних избора”, истакао је Kостовић и додао да ова странка даје безрезервну подршку кандидату СНСД-а за начелника општине.

Носилац листе ДЕМОС-а за Скупштину општине Источна Илиџа Јован Шиљ рекао је да је листа веома квалитетна, да ће кандидати за одборнике бити представљени у предизборној кампањи која ће се водити на терену, у складу са ситуацијом и околностима узрокованим епидемијом вируса корона.

“Залагаћемо се за развојну политику, како би у наредном периоду понудили грађанима Источне Илиџе боље сутра и бољи живот који очекују и ком се надају, јер они то и заслужују”, поручио је Шиљ.