ПАЛЕ, 2. септембра – Предсједништво Демократског савеза (ДЕМОС) данас је на Палама анализирало досадашње и предизборне активности које су пред странком уочи новембарских локалних избора и закључило да уколико буде настављено на овај начин, добар резултат неће изостати, изјавио је предсједник странке Недељко Чубриловић.

“Наши људи који припремају кампању раде то на аматерској основи јер нисмо у могућности да то другачије радимо, али је све до сада урађено веома професионално”, рекао је Чубриловић и додао да је урађено пуно на припреми кампање и информисању учесника у изборном процесу.

Он очекује раст ентузијазма чланства, бирача и симпатизера ДЕМОС-а и да странка на дан избора покаже своју вриједност.

Чубриловић је изјавио новинарима да је ЦИK овјерио кандидатске листе ДЕМОС-а и да су у току припреме за изборну кампању, која треба да почне средином октобра.

Он је прецизирао да ДЕМОС на локалне изборе излази у 55 локалних заједница, од тога у седам у оквиру коалиције, а у осталим самостално, те да има пет кандидата за начелнике.

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић навела је да је странка извршила све организационе припреме на терену и да спремно дочекује почетак изборне кампање.

“У кампањи ћемо представити наш програм који је базиран искључиво на приједлозима за рјешавање економске ситуације јер сматрамо да поправљањем економске ситуације можемо поправити стање у свим осталим сферама друштва”, рекла је Стевановићева.

Она је додала да је ДЕМОС фокус ставио на квалитетне одборничке листе које су састављене од људи са пословним резултатима, али и младих људи који имају визију даљег развоја Републике Српске.

“У изборној кампањи ћемо се понашати фер и коректно, нећемо се бавити другим странкама и представљаћемо наше кандидате и програм”, рекла је Стевановићева.

Према њеним ријечима, ДЕМОС на локалним изборима 15. новембра очекује добар резултат, посебно у Изборној јединици три, која обухвата зворничку и романијску регију, те Херцеговину.