БАЊА ЛУКА, 08. новембра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић одао је признање свим борцима Републике Српске за немјерљиве заслуге у стварању и одбрани Републике у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Чубриловић је честитао, у име Народне скупштине и своје име, крсну славу Митровдан Борачкој организацији Републике Српске /БОРС/.

– Ово је дан када сви заједно треба да се сјетимо и свих наших хероја који су за Републику Српску дали животе и да им искажемо нашу вјечну захвалност – саопштено је из Народне скупштине Српске.

Чубриловић је у честитки додао да ће Република Српска и њене институције системски и организовано наставити да брину о свим припадницима борачких категорија.

– Увјерен сам да ће нова Влада Српске и нови сазив Народне скупштине наставити да доносе законе с циљем рјешавања свих отворених питања и проблема, те побољшања материјалног статуса бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида – закључује се у честитки предсједника парламента.