БАЊА ЛУКА, 11. мај – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је да је Војска Републике Српске (ВРС), као одбрамбена војска, у чијим редовима су били војници различите националне и вјерске припадности, у складу са Уставом и законом, дала немјерљив допринос стварању и очувању Српске.

“Чувајући традицију Војске Републике Српске и њених бораца, који су најзаслужнији за опстанак нашег народа на овим просторима и то што данас живимо у слободној, демократској и просперитетној Републици Српској, будите поносни што баштините вриједности храбре српске војске”, навео је Чубриловић у честитки упућеној команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и војницима поводом Дана Војске Српске.

Он је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске 12. маја 1992. године донијела историјску одлуку о формирању Војске Републике Српске, као одбрамбене војне формације која је успјела да спријечи велико страдање српског народа у рату који је већ почео на територији бивше југословенске републике БиХ.

“Честитам Дан Војске Републике и Дан Трећег пјешадијског (Република Српска) пука и захваљујем вам на доприносу у очувању мира и безбједности”, закључио је Чубриловић у честитки упућеној у име Народне скупштине и у своје име.