БАЊА ЛУКА, 23. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са делегацијом Организације за европску безбједност и сарадњу у БиХ, коју је предводио Дмитриј Јорданиди, замјеник шефа мисије ОЕБС-а у БиХ.

Чубриловић и Јорданиди сагласили су да је остварена веома коректна, професионална и отворена сарадња између НСРС и ОЕБС-а, те да је ова међународна организација подржала низ пројеката који су омогућили транспарентнији и ефикаснији рад.

Чубриловић је истакао да је Народна скупштина Српске отворена према јавности, да је омогућено свима који су заинтересовани да прате рад скупштине, посредством директног ТВ преноса и других електонских медија, те да се сав материјал и све одлуке објављују на интернет страници Народне скупштине.

Говорећи о могућим измјенама Изборног закона БиХ, Чубриловић је рекао да је неопходно створити све претпоставке за одржавање општих избора на којима ће конститутивни народи и грађани слободном вољом моћи да бирају своје легитимне представнике на свим нивоима власти у БиХ, наводи се у саопштењу.

Чубриловић је истакао да је потребно водити дијалог о свим политичким и друштвеним питањима, уважавајући Устав и законе, те да је важно да сви актери у БиХ уважавају једни друге и да се фокусирају на области и питања око којих постоји компромис, а не да инстистирају на ономе око чега је немогуће постићи консензус.