БАЊА ЛУКА, 05. августа – Српска и Србија никада нису имали бољу сарадњу када је ријеч о саобраћајној повезаности, рекао је Недељко Чубриловић министар саобраћаја и веза Републике Српске гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Чубриловић је подсјетио да је јуче са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Гораном Весићем разговарао на тему инфраструктурног повезивања Републике Српске и Србије и унапређења сарадње, о саобраћајној повезаности Српске и Србије у области друмског, жељезничког и авио-саобраћаја, са акцентом на изградњу аутопута Београд-Сарајево.

Србија гради два аутопута и двије брзе саобраћајнице према Републици Српској, подсјетио је Чубриловић.

“Инфраструктурни пројекти су изузетно важни за регионално повезивање, те Република Српска са своје стране чини све да повеже Србију са Републиком Српском што квалитетнијом путном инфраструктуром”, рекао је Чубриловић.

Каже да је Република Србија привржена завршетку пројеката, те да се заједнички инфраструктурни пројекти одвијају планираном динамиком.

Било би добро да се у БиХ, Србија прихвати као партнер који има добру жељу да помогне, каже Чубриловић .

“То су више пута показали и то није спорно. На крају то показује и јучерашње обраћање предсједника Србије Александра Вучића, какве су амбиције и какве су жеље Србије”, рекао је Чубриловић.

Истакао је да се то опет, у ФБИХ, жели протумачити на неки други начин.

“Нико са стране бошњачке званичне политике нема добре намјере да то прихвати као такво, него желе да стварају неке комфликтне ситуације које никоме нису потребне”, рекао је Чубриловић.