БАЊАЛУKА, 4. јула – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је да би посланици ове странке у Народној скупштини Републике Српске подржали закључке СНСД-а о изградњи малих хидроцентрала да су знали да неће добити потребну подршку.

“Да смо знали да ће проћи тако, ми из ДЕМОС-а би другачије гласали”, рекао је Чубриловић за АТВ и додао да нема трзавица између ДЕМОС-а и СНСД-а.

Он је појаснио да није било велике разлике између закључака посланика ове странке и посланика СНСД-а.

Договор није постигнут између шефова клубова, те су, како је навео, одлучили да свако иде са својим закључцима.

Kада је ријеч о локалним изборима, Чубриловић сматра да није било разлога да се пролонгирају за новембар, да новац није био разлог за тако нешто.

“Прекршен је закон, то је чињеница”, додао је Чубриловић.

Чубриловић је нагласио да не би било добро наговјештавати да ће поново бити пролонгирани, те оцијенио да има довољно времена за њихову припрему.

Он сматра да ће ЦИK бити стављен изнад свих институција, ако се Суд БиХ прогласи ненадлежним.

Чубриловић, који је и предсједник Народне скупштине Републике Српске, нада се да ће нови Пословник о раду допринијети бољем и ефикаснијем раду парламента Српске.

Примјеном новог Пословника биће мање времена да се троши на одмицање од тачака дневног реда, трајање реплика и остало што су до сада користили посланици, рекао је Чубриловић.

Он је подсјетио да је процедура израде Пословника трајала од октобра прошле године и сматра да ће се посланици сада понашати примјереније.