БАЊА ЛУКА, 05. јуна – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас Срни да је крајње вријеме да се жеље неких функционера, поготово из СДА, престану испуњавати, јер није добро никакво наметање одлука од Кристијана Шмита, којег Република Српска не признаје као високог представника.

Коментаришући захтјев предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да високи представник наметне одлуку о обезбјеђивању новца за предстојеће опште изборе у БиХ, Чубриловић је нагласио да избори свакако треба да се одрже и да институције треба да ураде свој дио посла, као и свако лице понаособ, које је за то задужено.

“Шта Бошњаци замисле он испуњава. Финансије треба да се обезбиједе, а жеље неких функционера, поготово из СДА крајње је вријеме да високи представник престане извршавати”, нагласио је Чубриловић, који је и предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Према његовим ријечима, није добро наметање било каквих одлука у БиХ, поготово од некога кога као високог представника не признаје пола државе, односно Република Српска.