БАЊА ЛУКА, 04. јула – Носилац листе ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три је Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а и предсједник Народне скупштине Републике Српске у два мандата.

На листи ДЕМОС-а у Изборној јединици три за Народну скупштину Републике Српске налази се још 16 кандидата, од којих већина обавља значајне страначке и јавне функције у Републици Српској.

Носилац листе у Изборној јединици један за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је Слободан Станаревић, предсједник Градског одбора ДЕМОС Бања Лука, а на листи се налази и још седам кандидата за посланичке позиције у Парламентарној скупштини БиХ.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић подсјетио је да се на листама ДЕМОС-а налазе укупно 103 кандидата за ниво Народне скупштине Републике Српске у девет изборних јединица и 24 кандидата за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у три изборне јединице.

„ДЕМОС спремно улази у предстојећу предизборну кампању, те очекује да ће на предстојећим изборима на нивоу Републике Српске освојити 45.000 гласова или шест мандата у Народној скупштини Републике Српске и један мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ“, истакао је Босанчић.