БАЊА ЛУКА, 01. октобра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да лидери политичких партија, које чине владајућу већину у Републици Српској, остају принципијелни у поштивању одлука Народне скупштине.

“Важно је да Влада и институције Српске раде посао у складу са законом. Од грађана смо задужени да се боримо за позицију Српске у складу са Дејтонским мировним спрозумом и тако ће и бити”, рекао је новинарима Чубриловић након састанка представника политичких партија које чине владајућу већину у Републици Српској.

Он сматра да је медијски простор затрован дезинформацијама и полуинформацијама.

Чубриловић је истакао да је добро што је Влада Републике Српске добро урадила посао који се односи на испитивање кисеоника који се даје пацијетнима.

“Јавност је била узнемирена и нико није питао докторе какав се кисеоник даје пацијентима. Вјерујем да послије свих појашњења јавност и пацијенти могу битри мирни и сигурно је да мора бити више вјере у институције Српске”, каже Чубриловић и оцјењује да ради јефтиних политичких поена није добро дезинформисати јавност.

Он не очекује да ће одазив грађана за сутрашњи скуп опозиције бити посебан.