БАЊАЛУKА, 29. НОВЕМБРА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је данас у Бањалуци да је значајна подршка Свјетске банке, те да охрабрује реализација конкретних активности и имплементација предложених мјера у процесу реструктурисања “Жељезница Републике Српске”.

Током састанка са делегацијом Свјетске банке, на челу са шефом праксе транспорта за Европу и Централну Азију Шомик Рај Мехндиратом и генералним директором “Жељезница Републике Српске” Слађаном Јовићем, ријечи је било о наредним корацима на реализацији и оптимизацији пројекта изградње магистралног пута Фоча-Шћепан Поље и завршетку реструктурирања “Жељезница Српске”.

Делегација Свјетске банке изложила је Чубриловићу презентацију процјене сценарија реструктурисања “Жељезница” у смислу потписивања вишегодишњих уговора за инфраструктуру и јавну услугу путничког саобраћаја и неопходних средстава у буџету за подршку, саопштено је из ресорног министарства.

Представници Свјетске банке су истакли да је остварен значајан напредак када је ријеч о процесу реструктурисања “Жељезница Републике Српске” и имплементацији предложених активности, те упутили подршку наставку реализације пројекта реструктурисања и изразили задовољство досадашњом успјешном сарадњом и координацијом са Министарством и предузећем “Жељезнице Српске”.

Саговорници су изразили опредјељење за наставак имплементације стратешких инфраструктурних пројеката у Републици Српској, оцијенивши да је сарадња Министарства саобраћаја и веза, “Жељезница Републике Српске” и Свјетске банке на изузетно високом нивоу, наведено је у саопштењу.