ПАЛЕ, 17. октобра – Предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Недељко Чубриловић поручио је вечерас да странка очекује добре резултате на локалним изборима у Сарајевско-романијској регији.

“Очекујемо да ДЕМОС буде парламентарна странка у свим локалним заједницама у граду Источно Сарајево и ако буду овако радили као што су показали – јединство, енергију, вољу, сигуран сам у добар резултат”, рекао је Чубриловић новинарима прије почетка проширене сједнице Општинског одбора ДЕМОС-а Пале.

Он је подсјетио на потписане споразуме о подршци кандидатима СНСД-а за начелнике у свих шест општина у саставу града Источно Сарајево, као и на подршку кандидату за градоначелника, те изразио наду да ће чланови и симпатизери ДЕМОС-а испоштовати одлуку руководства странке и подржати кандидате са којима је потписан споразум.

Чубриловић је истакао да су се данас на Палама увјерили у активност чланова у вези са припремама за локалне изборе, те истакао да се велики број кандидата први пут налази на кандидатској листи.

Он је навео да странка и њени чланови пред собом имају тридесетак дана предизборне кампање, а да је најважније издржати и посљедњи дан.

Носилац кандидатске листе ДЕМОС-а за Скупштину општине Пале на предстојећим локалним изборима Ацо Станишић очекује да странка освоји шест одборничких мандата и да буду у већини у Скупштини града Источно Сарајево, као и у власти у свим општинама у саставу града.

Он је изразио задовољство што се предсједник ДЕМОС-а, приликом посјете Општинском одбору странке на Сокоцу, увјерио да је ситуација можда и боља него што је очекивао.

“Вечерас ће се увјерити да је на Палама засигурно најбоља ситуација у цијелој Сарајевско-романијској регији”, рекао је Станишић, те подсјетио да ДЕМОС први пут излази на изборе, као и да ће остварити запажене резултате.

Проширеној сједници Општинског одбора ДЕМОС-а присуствовали су и кандидати СНСД-а за начелника Пала Бошко Југовић и градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић.