БАЊАЛУKА, 13. новембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић позвао је данас граћане Републике Српске да изађу на изборе и гласају по својој савјести.

“Очекујемо велику подршку грађана јер је квалитет наших кандидата у томе што нису опредијељени да живе од политике, него су ушли у политику да допринесу развоју своје средине, локалне заједнице и Републике Српске”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Чубриловић је оцијенио да је странка одрадила изборну кампању каква приличи само организованим странкама, људима који знају шта хоће и само онима који имају јасне циљеве.

Он сматра да је одлука Центалне изборне комисије /ЦИK/ БиХ да помјери изборе изван законског оквира додатно отежала спровођење изборне кампање, али и саме услове одржавања избора.

“Да смо изборе одржали када је било предвиђено данас би чекали резултате и локалне заједнице би имале времена да припреме економску политику и економске буџете”, нагласио је Чубриловић.

Шеф Главног изборног штаба Боран Босанчић изразио је очекивање да након локалних избора ДЕМОС у Бањалуци буде озбиљна политичка странка која ће бити окосница скупштинске власти.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бањалуци Слободан Станаравић оцијенио је да не би требао изостати позитиван изборни резултат, с обзиром на залагање чланова и кандидата странке, као и на успјешно спроведен рад на терену.