ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 25. СЕПТЕМБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је вечерас у Источном Сарајеву да ова странка у Изборној јединици осам очекује директан мандат.

Чубриловић, који је и носилац листе за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три, рекао је да је ДЕМОС, иако први пут излази, потпуно спреман за изборе, ужива подршку и очекује добар резултат.

“Наша основна идеја са којом пролазимо кроз кампању је компромис. Kомпромис међу политичким странкама, народима, институцијама и да путем њега налазимо најбоља могућа рјешења за наше грађане и за Републику Српску”, рекао је Чубриловић.

Он је навео да су то рјешења много боља од оних која се намећу и покушавају да се намећу на овим просторима, прије свега од неких амбасада и међународних представника.

Kандидат ДЕМОС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици осам Александар Kостовић рекао је да су вечерашњи централни скуп организовали општински одбори Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

“Ми смо странка са највећим растом у Сарајевско-романијској регији и од ових избора очекујемо директног посланика. Општински одбор ДЕМОС-а Источно Ново Сарајево очекује дупло бољи резултат него што је имао на локалним изборима”, рекао је Kостовић.

Kандидат за Народну скупштину Републике Српске Јован Шиљ рекао је да је Општински одбор Источна Илиџа спреман за изборе и да ће се потрудити да дупло увећају број гласова и директно изборе мандат у парламенту Српске.

Носилац листе за Изборну јединицу осам Ацо Станишић позвао је све грађане да изађу на изборе и гласају и изаберу оне који су најбољи и најквалитетнији.

“У ДЕМОС-у има много таквих људи”, поручио је Станишић.