БАЊА ЛУКА, 14. новембра – Сарадња Републике Срске и Аутономне покрајине Војводине на високом је нивоу, а биће настављена и у наредном периоду са новим сазивом Парламента Српске, уз јачање политичких и друштвених односа, поручено је након састанка предсједника ових скупштина, Недељка Чубриловића и Иштвана Пастора.

Чубриловић је, након састанка са делегацијом војвођанске Скупштине Бањалуци, истакао да су у протеклом периоду два парламента размијенила значајно искуство.

– Надам се да ће се овим путем наставити и да та сарадња неће бити само на нивоу парламената, него да ће имати конкретизацију у одређеним пословима – рекао је Чубриловић.

Пастор је истакао да су на састанку сумирани добри резултати и искуства дугогодишње сарадње два парламента.

– Констатовали смо и да ће сутра бити конституисана скупштина Српске у новом сазиву. Сигурно је да ће се институционална сарадња наставити. Вољели бисмо када би та лична компонента, коју будемо кренули од сутра градити, достигла ниво који смо успјели изградити са Чубриловићем – рекао је Пастор.

Састанку у Народној скупштини присуствовали су и мађарски амбасадор у БиХ Кристијан Пош, генералним конзул Србије Милош Вујић и потпредсједник Владе Антон Касиповић.