БАЊАЛУKА, 3. ОKТОБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је данас да је забрињавајуће то што се ПДП и кандидати ове странке понашају неозбиљно, те да се то одражава на грађане Републике Српске којима све изгледа као да се појединци играју са политичким одлукама, умјесто да се баве озбиљним послом.

“Забрињавајућа је чињеница да су политички противници Милорада Додика сасвим неозбиљно поступили проглашавајући на основу одређеног процента коначне резултате и поготово славље које је организовано широм Бањалуке. Не треба изгубити из вида да је стотине хиљада грађана пратило те процесе”, рекао је Чубриловић Срни.

Он сматра да су ствари јасне када је ријеч о избору српског члана Предсједништва БиХ, јер је велика разлика у корист кандидата СНСД-а Жељке Цвијановић, која се не може оспорити.

Према његовим ријечима, видјеће се како ће се ствари даље одвијати, као и да је јасно да у овом моменту, према прелиминарним резултатима Централне изборне комисије БиХ /ЦИK/, кандидат СНСД-а за предсједника Српске Милорад Додик има предност.

Kоментаришући изборни резултат ДЕМОС-а, Чубриловић је истакао да очекује пет до шест освојених мандата у Народној скупштини Српске, као и један мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

“Народ је одлучио. ДЕМОС је очекивао више, али садашњи резултат ако остане овакав, странка може бити задовољна”, додао је лидер ове странке, те нагласио да подаци са терена пристижу споро, што је недопустиво.

Он сматра и да постоји доза неозбиљности код уношења података, наводећи примјер да кад појединац на некој листи има 10 гласова, а странка један глас, пише се странци само један глас што није исправан податак.

Чубриловић очекује да Република Српска уђе у стабилне токове са новоизабраним руководством како би се радило на стабилизацији политичких прилика.