БАЊА ЛУКА, 30. априла – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској 1. мај – Међународни празник рада, поручивши да ће Парламент, заједно са Владом Српске и свим надлежним органима и институцијама, дати максималан допринос у очувања радних мјеста, заштите и побољшања права радника и подршке привреди у Републици Српској у ситуацији изазваној пандемијом вируса корона.

“Сви заједно морамо одлучно, системски и храбро, у складу са законима и могућностима, радити у интересу радника и њихових права. Бројне гране наше привреде су погођене посљедицама пандемије вируса корона која је зауставила многе погоне и дјелатности у различим областима привређивања. Потребни су нам јединство, одговорност и квалитетне мјере како би одржали производњу у реалном сектору и омогућили што бржи наставак пословања у угроженим областима привреде”, истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да је свјетска економија на удару пандемије због чега су милиони људи широм региона и свијета остали без посла, али да је Република Српска, ипак, првовременим и ефикасним мјерама успјела да сачува многа радна мјеста, одржи производњу и подржи привреднике.

“Очекујемо да послодавци у овим временима нађу начин да одрже радна мјеста и да радницима обезбиједе неопходне плате. Република Српска ће подржати, кроз разне пројекте, све оне који у овој тешкој ситуацији нису отпустили ниједног радника. Позивам их да и даље улажу напоре како би сачували сваког радника и да, уз подршку Владе Републике Српске и локалних заједница, наставе са радом све док не прође пандемија и док се живот не врати у редовне токове”, поручио је Чубриловић.