ТЕСЛИЋ, 8. фебруар – Демократски савез (ДЕМОС) даје пуну подршку активности у вези са формирањем Савјета министара и функционисању представника из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, као и мјерама Владе Српске које иду у прилог популационе политике, изјавио је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић.

“Нашим функционерима у извршној власти Српске поручујем да пажњу посебно концентришу на област у којој раде у припреми платформе ове странке на локалним изборима”, рекао је Чубриловић у Теслићу, гдје је одржана сједница Главног одбора странке.

Он је навео да је сједници претходио састанак Предсједништва ДЕМОС-а на којој су усвојене препоруке за предстојеће локалне изборе.

“Формирали смо 13 одбора и комисија, урадили смо припрему за функционисање тих комисија, те дали оцјене политичке ситуације у Републици Српској”, рекао је Чубриловић.

Он је најавио да ће партија изаћи на локалне изборе самостално са својим листама, а у договору са коалиционим партнерима биће заједничких кандидата за појединачне функције.

“Очекивања смо да направимо резултат који говори о вриједности ове политичке опције, бар у висини онога што имамо сада, а то је око 67, 68 одборника широм Републике Срспке и очекујемо да тај резултат буде много бољи”, рекао је Чубриловић.