БАЊА ЛУКА, 19. јуна – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да су сви органи и институције Српске у пуној функцији, што је је предност која даје додатну политичку стабилност за потенцијалне инвеститоре.

“Не треба да изгубимо из вида чињеницу да је БиХ јединствен економски простор тако да легислатива из угла Народне скупштине није увијек довољна како би се инвеститори овдје осјећали сигурним. Овдје треба стабилност, првенствено политичка, јер нико неће уложити капитал тамо гдје има недоумица”, рекао је Чубриловић на првој панел дискусији у оквиру Прве инвестиционе конференције у Лакташима.

Он је нагласио да је захваљујући Влади и министарствима парламент Српске донио законе који омогућавају да потенцијални инвеститори много брже дођу до одговарајућих дозвола.

“Што се тиче функционалности законодавног дијела власти у Српској о томе говоре чињенице и нема другог парламента у БиХ с којим би парламент Српске могао да се пореди”, навео је Чубриловић.

Чубриловић је нагласио и да је Инвестиционо-развојна банка Српске својим радом допринијела стабилизацији банкарског сектора у Српској.