БАЊА ЛУКА, 23. јул – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је данашња посјета предсједника Србије Александра Вучића Бањалуци изузетно важна и да ће обиљежити будући пут сарадње.

Чубриловић је нагласио да Србија, предвођена Вучићем, користи сваку могућност да помогне Српској и српском народу са ове стране Дрине.

“Донација 15 санитетеских возила са врхунском опремом домовима здравља широм Српске само је наставак низа улагања у Српску. Та улагања су видљива на сваком кораку, било да је ријеч о школама, вртићима, домовима здравља. Ту су многобројне донације у опреми и материјално-техничким средствима неопходним за свакодневне потребе првенствено медицинских радника”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је додао да је на званичном састанку делегација било ријечи о стратешким питањима везаним за Републику Српску и Србију.

“Та стратешка питања везану су просперитет државе Србије и њену улогу у међународним односима, и као државе и као фактора подршке Републици Српској и БиХ”, поручио је Чубриловић.