БАЊА ЛУКА, 15. октобра – Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је резултат традиционалне манифестације “Дани Српске у Србији” боље упознавање грађана Србије са ситуацијом у Српској и међусобно повезивање српског народа.

У обраћању на манифестацији, која се због вируса корона одвијала у форми шест колажних ТВ емисија, Чубриловић је истакао да се “Дани Српске у Србији” одвијају у оквиру потписаног споразума између Србије и Републике Српске о специјалним паралелним везама.

Он је подсјетио да се у том оквиру остварује сарадња парламената Србије и Српске и осталих институција, влада, али и подршка Србије Републици Српској кроз улагања у готово свим локалним заједницама, истичући да би ту сарадњу ваљало проширити и на млађе генерације, кроз квиз за школске узрасте.

“Наше представљање је прилика да искажемо своје могућности и потребе, шта имамо и шта можемо да понудимо за ту будућу сарадњу”, рекао је Чубриловић.

Напомињући да се ове године “Дани Српске у Србији” одвијају под специфичним околностима, Чубриловић је изразио наду да то неће умањити значај и могућност представљања онога што јесте Република Српска и што може да понуди Србији.

“Сарадња у будућности свакако, и то није на штету било кога, а остаје као трајно обиљежје времена у интересу зближавања грађана Србије и Српске”, поручио је Чубриловић.