БАЊА ЛУКА, 24. јануар – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић одржао је састанак са руководством Жељезница Републике Српске, консултантима који су ангажовани на пројекту реструктурисања и члановима тима Јединице за имплементацију и управљање пројектом.

На састанку је разговарано о провођењу преузетих обавеза и одређивању даљих корака, методологије и законом прописаних активности када је ријеч о реструктурисању Жељезница Републике Српске, у складу са сагласношћу Свјетске банке на продужетак трајања кредита из међународног споразума у оквиру пројекта реструктурисања, која је добијена у децембру прошле године, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Чубриловић је истакао да је реструктурисање Жељезница изузетно сложен процес, али да је процес реструктурисања до сада остварио значајан напредак и да су видљиви резултати имплементације предложених мјера и активности.

Он је навео да је процес реструктурисања један од приоритета Владе Републике Српске, са циљем успостављања система који је финансијски одржив и профитабилан.

Саговорници су оцијенили да се процес реструктурисања Жељезница проводи одговорно, уз поштовање законских процедура, уз подршку Министарства саобраћаја и веза, Владе Српске и надзор Свјетске банке, која је достигнути степен реализације пројекта оцијенила задовољавајућим.