БАЊАЛУKА, 24. августа – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Савез синдиката Републике Српске у протекле три деценије дао огроман допринос у заштити права и побољшању материјалног положаја радника у Републици Српској, залажући се за досљедну примјену универзалних синдикалних начела једнакости, праведности и солидарности.

Чубриловић је истакао да је заједничким радом, компромисом, дијалогом и конкретним рјешењима потребно наставити са очувањем и унапређењем стечених радничких права.

“Наш заједнички циљ је раст плата и примања и отварање нових радних мјеста како бисмо, у условима глобалне економске и енергетске кризе, сачували радну снагу и побољшали економски стандард свих наших радника и грађана”, навео је Чубриловић у честитки Савезу синдиката Републике Српске поводом обиљежавања јубилеја – 30 година постојања и рада.

Он је поручио да је Народна скупштина Републике Српске, заједно са Владом Српске и представницима синдиката, у протекле три деценије створила законодавни оквир који гарантује радничка права у складу са највишим међународним синдикалним принципима.

“Увјерен сам да ће та сарадња бити настављена и даље ради побољшања услова рада и живота у Републици Српској”, истакао је Чубриловић у честитки предсједнику Савеза синдиката Републике Српске Ранки Мишић, представницима гранских синдиката и свим члановима Савеза.