БАЊА ЛУКА, 31. јануара – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је процес реструктурисања Жељезница Републике Српске од велике важности и један од приоритета ресорног министарства и Владе да би било финансијски одрживо, конкурентно и профитабилно.

Чубриловић је одржао састанак са делегацијом Свјетске банке која ради на имплементацији пројекта реструктурисања Жељезница Републике Српске, на којем је размотрен низ будућих активности на реализацији овог пројекта, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Саговорници су констатовали да у оквиру три фазе пројекта реструктурирања, који се проводи уз финансијску подршку Свјетске банке, постоји добра динамика у дијелу који се односи на финансијско реструктурирање, смањење броја радне снаге и прилагођавање кадровске структуре потребама предузећа, те фази промјене власничке структуре.

На састанку је оцијењено да Жељезнице редовно извршавају преузете обавезе, те да је остварен значајан напредак када је ријеч о имплементацији предложених мјера и активности.

Представници Свјетске банке упутили су подршку наставку реализације пројекта реструктурирања, те изразили задовољство досадашњом успјешном сарадњом и координацијом са предузећем, ресорним министарством и Владом Републике Српске.