БАЊА ЛУКА, 27. јула – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим учесницима НОР-а, њиховим потомцима и свим грађанима Републике Српске 27. јули, Дан устанка у борби против фашизма 1941. године, саопштено је из Одсјека за односе с јавношћу НСРС.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС

Недељко Чубриловић

Чубриловић је поручио да је српски народ храбро и одлучно устао против фашизма и нацизма и да је у тој борби дао огромну жртву.

– И овај датум, као и многи други, потврђује слободарски дух српског народа који се кроз историју морао борити за слободу, мир и живот достојан човјека. Поносни смо на наше храбре претке који су страдалништвом омогућили нашу слободу. Никада не смијемо заборавити огромну жртву коју је српски народ поднио у Другом свјетском рату у борби против фашизма и нацизма – истакао је Чубриловић.

Чубриловић је нагласио да данас многи због политичких и идеолошких разлога настоје да умање улогу и жртву српског народа у побједи над фашизмом и нацизмом, најмрачнијим цивилизацијским пошастима.

– Срби су у НДХ убијени само зато што су били Срби. Немилосрдно су убијанe и жене, и дјеца која су одвођена у логоре смрти. Сјећање на њих наша је трајна обавеза, као и чување поносне антифашистичке традиције нашег народа. Јуначка борба српског народа једна је од основних лекција које морају учити генерације које долазе – поручио је Чубриловић.