БАЊА ЛУКА, 06. јула – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је Срни да обиљежавањем страдања Срба у Подрињу, Српска показује да никада неће заборавити велику жртву коју је српски народ дао у Подрињу, посебно у Братунцу и сусједним општинама у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Чубриловић је истакао да је Република Српска вјечно захвална палим борцима Војске Републике Српске који су дали животе за одбрану наших вјековних огњишта и права на слободу вјероисповијести, језика и писма, а то су основна права која имају и други народи.

– Осим војника, у Подрињу су страдали и бројни Срби који су били цивили, у чија села су упадали војници под командом Насера Орића и звјерски убијали све оне који су се затекли у својим кућама, па чак и djецу, као што је то било у насељима Сасе, Залазје и Kравице – подсјетио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, без обзира на понашање тужилаштва и суда за ратне зочине, никада се не смије одустати од захтјева да буду кажњени сви они који су починили ратне злочине над недужним српским цивилима.

– Обиљежавањем страдања Срба у Подрињу и служењем помена, ми одајемо пошту и са пијететом се сјећамо свих невино страдалих у Одбрамено-отаџбинском рату који су дали немјерљив допринос стварању и очувању Републике Српске – нагласио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.