БАЊА ЛУКА, 20. јул – Сједница Народне скупштине Републике Српске заказана за 21.7. биће одржана уз поштовање мјера које је препоручио Институт за јавно здравство Републике Српске.

“Одржаваће се у условима какве прописује Институт за јавно здравство. Поред маски, плексигласа, физичка дистанца ће се поштовати колико год је то изводљиво”, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске за АТВ.

“Kолегијум Народне скупштине ће сутра у пола 10 донијети одлуку о дневном реду, и на сједници би требали да разматрамо само законе и нацрте закона, да будемо ефикасни у раду и да се што мање људи задржава на једном мјесту”, додао је Чубриловић.

“На сваком кораку је постављено упозорење како треба да се понаша. Молим и посланике и новинаре и све остале да се придржавају мјера. Ништа не подузимамо напамет, све је онако како је струка препоручила. Не радимо само ово због себе, него и због људи у нашем окружењу”, каже Чубриловић.

“Kоронавирус је досад потврђен код посланика Мазалице, код мог савјетника Савића, а господин Петковић је имао и вратио се на своје радно мјесто, тако да ће сутра бити присутан на сједници”, казао је Чубриловић и додао како нема информације да ли је још ико имао потребу за самоизолацијом.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zfY-3pPU0qs&feature=emb_logo