БАЊА ЛУКА, 26. децембра – Предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељеко Чубриловић рекао је поводом дешавања на Тргу Крајине у Бањалуци да треба вјеровати у институције Републике Српске и оцијенио да је превише злоупотреба нечије трагедије.

Чубриловић је изразио увјерење да они који воде и они који одлучују о ангажовању поједних институција попут Министарстава унутрашњих послова, знају шта раде и знају шта хоће.

Он сматра да је превише злоупотребе нечије трагедије.

“Свако саосјећа са породицом која има губитак, поготово на начин како је дошло до тога и свако жели да се дође што прије до стварних чињеница, али много тамо имате догађања која су симптоматична и нису везана за сам догађај”, изјавио је Чубриловић новинарима на Сокоцу.

Он је навео да је јавност виђела да сада више није у првом плану изгубљени млади живот, него су у првом плану неки други људи, “па чак и неки политичари којима сигурно није мјесто на неким позицијама”.

Чубриловић је истакао да институције, прије свега Министарство унутрашњих послова Републике Српске, тужилаштво и судови треба да раде свој посао и дају одговор свим заинтересованим грађанима, на сва досадашња питања која стоје као дилема.

“Треба вјеровати у институције Републике Српске, оне једино могу да то ријеше, то улица сигурно неће ријешити, она не може ништа добро донијети”, оцијенио је Чубриловић, који је и предсједник ДЕМОС-а.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум изјавио је да су током јучерашњих дешавања у вези са случајем “Драгичевић” у Бањалуци лакше повријеђена два полицајца, а да је неколико лица процесуирано и приведено у бањалучку Полицијску управу.