БАЊА ЛУКА, 11. мај – Предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић честитао је команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима пука, официрима и војницима Дан Војске Српске и овог пука, који чува насљеђе храбре српске војске и успомену на више од 23.000 погинулих српских јунака који су животе дали за слободу и постојање Српске.

“Поводом 30 година од стварања Војске Републике Српске будите поносни, јер чувате традицију херојске војске и успомену на наше јунаке који су одлучно бранили свој народ од пријетећег истребљења и омогућили нам живот у слободној Републици Српској”, навео је Чубриловић и пожелио Крајшумовићу и припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука срећу и успјех у даљем раду.

Он је истакао да је Народна скупштина Републике Српске 12. маја 1992. године донијела историјску одлуку о формирању одбрамбене Војске Републике Српске, која је, у складу са Уставом и законом, бранила своју територију, штитила народ Републике Српске и његово право на живот у миру и слободи.