ПАЛЕ, 09. априла – Предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Недељко Чубриловић изјавио је данас на Палама да Република Српска само уз квалитетну сарадњу може да реализује све циљеве које је зацртала, али и да ријеши све препреке које се постављају пред њу.

“Ова политичка странка ради на компромису, не само унутар ње, већ и на компромису са партнерима, али и онима који желе да буду опозиција”, рекао је Чубриловић новинарима након састанка са члановима Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије.

Према његовим ријечима, данашњи састанак је показао да ДЕМОС у свим општинама ове регије има веома озбиљне људе, са зрелим и здравим размишљањима, посвећене политичком раду, али и грађанима и својој локалној заједници.

“Радује нас чињеница да је то тако и бићемо на располагању тим људима са свим својим капацитетима и могућностима, да успију у својим намерама”, истакао је Чубриловић.

Он је додао да је ДЕМОС претходним локалним изборима остварио један од најбољих резултата у Сарајевско-романијској регији, те да је данас била прилика да се сагледа стање и сумирају резултати, јер пандемија вируса корона није дозвољавала да се то учини раније.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС Пале Дејан Kојић изјавио је да је ова политичка странка у Сарајевско-романијској регији у власти на Палама, на Сокоцу, у Источном Новом Сарајеву, те у Скупштини града Источно Сарајево.

Он је рекао да су предсједници општинских одбора ДЕМОС поднијели извјештај руководству странке о стању у одборима, као и да су закључили да се овој политичкој партији приступа све већи број људи, јер сви општински руководиоци и именовани представници искрено раде у интересу својих локалних заједница и њених грађана.

Kојић је захвалио Чубриловићу и руководсту партије на подршци коју пружа Регионалном одбору ДЕМОС-а и свим општинским одборима.